Ha hiányoltuk volna, csütörtökön ismét botrányos napot zárt a MÁV – a szolnoki vonalakon is

Megosztás

Szerte az országban egyre-másra jöttek a hivatalos jelzések a szerelvények meghibásodásáról, valamint egyéb, a vasúti közlekedést nagyban akadályozó hírek is érkeztek. A szolnoki vonalak természetesen megint érintettek voltak. De a nap legjobbja címet két hozzászóló nyerte el, akik megmagyarázták, miért nem baj, ha késik vagy kimarad a vonatunk.

A Mávinform munkatárásnak csütörtökön is sűrű napja volt, felsorolni is sok lenne minden bejegyzést, ami a vonatközlekedés problémáiról szólt, ezért mi igyekszünk a szolnoki vonalakra fókuszálni.

“A Szolnokról 5:23-kor induló G60-as vonat (3379) Nagykátától S60-as vonatként közlekedik (3617) tovább a Keleti pályaudvar felé.”

“A Lakitelekről 8:32-kor Szolnokra továbbinduló személyvonat (37122) helyett pótlóbusz közlekedik, mely várhatóan 10:25-kor indul Lakitelekről.”

“Rákoshegy állomáson meghibásodott egy váltó, emiatt Maglód felé csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. ⏰ Az újszászi vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani.” (14 óra magassága)

“A Keleti pályaudvarról 14:45-kor Nagykátára elindult G60-as vonat (3616) Gyömrőnél meghibásodott. Utasai a Szolnokra továbbinduló Z60-as vonattal (3346), valamint a Sülysápra tartó S60-as vonattal (3436) utazhatnak tovább.

A késések csökkentése érdekében:

A Sülysápról 16:26-kor a Keleti pályaudvarra elindult S60-as vonat (3453) csak Rákosig közlekedik. Utasai az onnan 17:29-kor továbbinduló S60-as vonattal (3463) juthatnak el a Keleti pályaudvarra. A Keleti pályaudvarról 17:20-kor Sülysápra induló S60-as vonat (3476) csak Rákostól közlekedik. Utasai a Szolnokra tartó Z60-as vonattal (3376) utazhatnak Rákosig, mely ezért 5 perccel később, 17:20-kor indul a Keletiből.”

Ezen kívül még seregnyi járműhibáról, váltómeghibásodásról, illetve biztosítóberendezés-meghibásodásról szerezhettünk információt és ez csak egy nap. De jött néhány olyan hozzászóló, akik mindenképpen elviszik a pálmát. “Ezen az oldalon természetesen a bajokat olvashatjuk. A naponta sokezer baj nélkül célba érő vonatról nem tudunk. Ismerjük, hány ezrelék vagy tízezrelék a baj?” – írta János.

“Kimarad egy vonat? Megy a következő. Mi az elcseszés? 20 perccel később érsz be, legfeljebb nem szívsz el két cigit a BKV megállóban. Szóval a késés egészséges” – írta Elemér. És mi hogy gondoljuk, egyszerű utasok? Minden oké, ne nyafogjunk már ennyit, hiszen egy csomó vonat meg gond nélkül célba ér, tehát ne hisztizzünk, a tömegközlekedés rendben van?

Kapcsolódó cikkek